Sukulaisia osa 3.

Huomenta ja sunnuntaipäivää! Lapset lähtivät Elmaan vaarin ja mummin kanssa. Mies on ratsastamassa. Koirat nukkuu. Harvinainen seesteinen ja rauhallinen hetki. Viihdytän itseäni videoilla… Yllättäin hevosvideoilla 🙂

Mies on jälleen kerran selvitellyt hiukan Zambujon sukulaisia tai laidunkavereiden taustoja. Tällä kertaa tutkinnan alla mielenkiintoinen tapaus… Zimbral. Isä on tällä sama kuin Zambujolla. Samoin kasvattaja ja syntymävuosi. Eli samalla laitumella ovat varsana telmineet. 🙂 Kun ostimme Zambujon, asui Zimbral siinä vieressä. Olivat päistään hyvin samannäköisiä, kun kurkkivat karsinoista hyväntuulisina ja ystävällisinä 3 vuotiaina poikasina. Olivat juuri saapuneet laitumiltaan jossa viettivät ensimmäiset kolme ikävuottaan poikajengissä…Aika vapaasti ja villisti, kuten Portugalissa tapana on.

Lisäksi myös emälinjoissa on paljon yhteistä. Pojat ovat molemmat vanhalta kasvattajalta (Dr. Estevam Lancastre) ja molempien poikien äidit olivat saman kasvattajan tammoja sekä lisäksi emänisä on myös yhteinen. Mies kaivoi kaiken tiedon valmiiksi. Kuten aikaisemminkin selvitellessään mm. missä Zambujon isä nykyisin vaikuttaa sekä eräästä toisesta joka aikoinaan tuli siltä samalta laitumelta, jossa kasvoivat.

Mun ei tarvinnut kuin klikata linkkejä ja pääsin tietoon käsiksi. Tallennan linkit nyt tänne, jotta jäävät talteen. Mielenkiintoista on että Zimbral asustaa nykyisin Englannissa ja mieheni on ollut myös yhteydessä omistajaan. Nykyisin Zimbral onkin jo aika magee tapaus. Ja kuulemma valmentautuu nykyisin Charlotte Dujardinin kanssa. Taru kertoo myös että Charlotte on yrittänyt ostaa Zimbralia, mutta ainakaan vielä ei ole omistaja vaihtunut. Tällä hetkellä kuitenkin kuulemma ratsastelee hevosta myös ja testailee mihin hevosesta olisi. Noista en löytänyt ikävä kyllä mitään videopätkää, vaikka palan uteliaisuudesta päästä kärpäseksi kattoon. Zimbral näyttää kyllä hyvältä omistajansakin kanssa. Katsokaa nyt vaikka itse! 🙂

Ja mikä kaikkein mielenkiintoisinta omalta kannaltani on se, että Zimbral:in omistaja, Emma, on kirjoitellut treeneistään ja haasteistaan sekä onnistumisistaan myöskin blogiin 🙂 Videoita ja tallenteita on tehty tasaisesti matkan varrella. Minulle ne ovat erityisen hyödykkäitä… Vaikka Zimbral selvästi on pidemmällä jo ja jonkin verran paremmalla rakenteella myös varustettu, niin vanhoista videoista ja blogiteksteistä löytyi kuitenkin todella paljon yhteistä, yhteisiä haasteita ja pähkäilyjä. Ja keinoja joilla tietyistä ongelmakohdista oli päästy etenemään. Erittäin mielenkiintoista luettavaa minulle itselleni siis… Ja Zimbralilla on tainnut olla aika pätevä kuski selässään ja hyvää valmennusta myös. Edennyt videoista päätellen aika pitkälle jo… Hiukan toisin kuin me 😉 kun täällä kotivaroiksi ollaan treenailtu hitaasti lastenkasvatuksen ja talonrakennuksen lomassa. Ja ehkä muutenkin hiukan eri filosofialla… Ja tottahan se on että vaikka Zambujo onkin ruuna, niin hänellä on tavallaan kuitenkin 2 tai jos tarkkaan laskee 3 ”äitiyslomataukoa” takanaan… harjoittelussaan ja koulutuksessaan. Noh… voidaanpahan ainakin ottaa mallia velipuolen liikkumisesta. Täältä linkit osaan noista aikaisemmista pätkistä ja blogi kirjoituksiin myös.

https://www.youtube.com/watch?v=u2g2OX0fJ08

http://www.enlightenedequitation.com/ee/forums/index.php?topic=38906.0

http://www.enlightenedequitation.com/ee/forums/index.php?topic=48776.0

Jätä kommentti