About

Tämä on hevosblogi aikuisille hevoshulluille, ratsastuksen harrastajille ja vakavamminkin ottaville elämäntapatreenareille. Kaikki blogissa perustuu omakohtaiseen havainnointiini, tiedonetsintään, pohdintaan ja ideointiin siitä kuinka kartuttaa omia kokemuksia ja harrastaa hevosia myös silloin kun ei itse istu hevosen selässä.

Käytän tätä blogia löyhästi omana ja hevoseni harjoituspäiväkirjana, mutta paino on enemmänkin yleisessä tarkkailussa ja pohdiskelussa liittyen hyvään ratsastukseen, tekniikoihin, hevosrotuihin, ilmiöihin, jotka liittyvät hevosiin, hevosurheiluun, hevostelusta nautiskeluun, hevosten kanssa työskentelyyn tai hyvään hevosenhoitoon, omistamiseen ym… Kerään tänne huomioitani ja tietoa erilaisista valmentajista, valmennustyyleistä, työskentelytekniikoista, näkökulmista sekä kursseista, joilla itse käyn tai joita olen päässyt seuraamaan. Lisäksi matkustan suhteellisen paljon hevosten perässä erilaisissa tapahtumissa tai ratsastamassa. Näkökulmani on ehkä hiukan vaihtoehtoinen, mutta ei äärimmäinen. Katseeni olen jo vuosien ajan informaatiota janoten suunnannut Eurooppaan ja erityisen kiinnostunut olen Portugalin ratsastusperinteistä, hevoskulttuurista sekä lusitano-hevosista, joihin olen suorastaan hullaantunut. Olen kuitenkin avoimesti kiinnostunut kaikesta, jossa näen hyvää hevosmiestaitoa, kiinnostavia ilmiöitä, hevosihmisiä tai hienoja hevosia. Lisäksi matkakertomuksia, huomioita kirjoista, videoista, tai ulkomaisista hevoslehdistä joita osuu kohdalle. Näkökulmaa olen kerryttänyt useamman vuosikymmenen ajalla, enkä usko kuin mitä itse näen, avoimin silmin, mutta ketään haukkumatta siis.

Lisäksi en varmasti voi olla sekoittamatta mukaan omaa elämääni kolmen lapsen äitinä erityislapsiperheessä, jossa elämä on joskus ollut hyvinkin paljon rankempaa kuin nyt jolloin se on vaan lähinnä kiireistä. Eli jonkin verran kirjoittelen varmasti omasta tavastani yhdistää perhe-elämää ja harrastustani. Miten siis onnistuu äidin tiivis harrastaminen aktiivisesti lapsiperheessä? Onnistuuko se ja kuinka paljon? Ja haluan myös kannustaa omien kokemusteni kautta siihen, ettei harrastusta tarvitse eikä kannata jättää sivustalle vaikka lapset ovatkin vielä hyvin pieniä, vaan juurikin päin vastoin. Hevoset tekevät hyvää mm. mielen tasapainolle ja ratsastus kunnolle. Ja kun äiti voi hyvin niin, niin lapsetkin voivat paremmin 🙂 Eikö?

Omat toiveeni ratsastajana ovat täydellinen istunta, kevyt ja herkkä käsi ja lähes ajatuksen voimalla reagoiva hevonen. Eikös meillä kaikilla? Tätä siis tavoitellessa ja ihmetellessä kirjoittelen näitä juttuja, jostain harrastajan ja ammattilaisuuden välimaastosta. Olen siis joskus opiskellut ja työskennellyt myös hevosalalla, mutta en tee sitä nyt. Ja kirjoitan tätä toki ennen kaikkea itselleni oppiakseni koko ajan lisää, mutta myös ystävilleni sekä tietysti kaikille muillekin, jotka ovat samanlaisista asioista kiinnostuneita. Toimikoon tämä epävirallisena tiedotuskanavana ystävien ja tuttavien kesken, mutta myös muille kiinnostuneille tottakai!

Huom! Kaikkien valmennusten ja tapahtumien aikataulut kannattaa kuitenkin aina viimekädessä varmistaa suoraan järjestäjältä eikä luottaa varmoina tässä blogissa esitettyihin!!

Jätä kommentti